Добросърдечните 7

Добросърдечните 7

Защитниците на Магичната Гора

„Добросърдечните 7: Защитниците на Вълшебната Гора“ е омагьосващо и вдъхновяващо пътешествие в света на изключителните герои с уникални способности, създадени, за да забавляват и образоват едновременно. Книгата умело сплита трогателни истории за вълшебни герои с очарователни активности, целящи да стимулират разбирането и емпатията към индивидите с различни увреждания.. Историята се развива във Вълшебната Гора, където седем супергерои, всеки със своята уникална способност, се обединяват в завладяващо приключение, за да помогнат на изгубени животни да намерят пътя си към дома. Тези супергерои не са обичайните герои с наметала. Те отразяват широк спектър от способности и увреждания, като всеки от тях притежава уникален дар, който му помага да превърне своите „слабости“ в сили.

Коди, използващ инвалидната си количка и необикновена сила за премахване на препятствия, и Томи, който се общува посредством ехолокация, са само двама от героите, които внасят своя уникален принос в нашата история. Всеки от тях по свой собствен начин помага за общия успех и предава уроци на приемане, взаимна помощ и оценка на индивидуалността на всеки.

Но книгата не спира дотук. „Добросърдечните 7“ има и интерактивен раздел, предназначен допълнително да насърчи съпричастността и разбирането към хората с увреждания. Той предлага множество занимателни, ангажиращи и прозрливи игри и дейности, които имитират преживяванията на хората с различни увреждания. Сред дейностите са шаради на жестомимичен език, препятствен курс с инвалидна количка и игри за трениране на паметта.

Чрез симулиране на преживяванията на хора с увреждания на слуха, зрението, когнитивните и социално-емоционалните умения, тези дейности позволяват на децата и техните родители да проникнат в ежедневието на хората с различни увреждания и насърчават емпатия и приобщаване. Книгата се завършва с представяне на реални супергерои – известни личности, които въпреки своите увреждания, са допринесли значително за света.

Разгледайте света на Добросърдечните 7

Докоснете се до вълшебния свят на нашите герои с бърз поглед към вътрешността на Магичната гора . Пред вас се разгъва една история, препълнена с приключения, смях и уроци, които съгряват сърцето.